yasdia yasdia .

yasdia

ساکولنت

ساکولنت ها تنوع بالایی دارند و هر یک ظرهی و شمایل مخصوص به خود را دارد. این را بدانید که هیچ یک از ساکولنت ها بر خلاف کاکتوس ها، آرئول ندارند.( برآمدگی رو کاکتوس که تیغ و ساقه های جانبی کاکتوس از آنجا می روید).ساکولنت های سبز رنگ برای نگهداری در محیط خانه مناسبند. اما ساکولنت های بنفش و نارنجی رنگ در محیط بیرون مناسب ترند.

 

 

 

انواع ساکولنت ها

 

ساکولنت ها به دو دسته تقسیم بندی می سوند.

 

ساکولنت های نرم
توانایی زندگی در هوای سرد را ندارند

 


ساکولنت های سخت

 

توانایی بقا در هوای سرد را دارند و یا ممکن است به حال خواب بروند تا بتوانند این شرایط سخت را تحمل کنند.

 

 

 

معروف ترین ساکولنت ها

 


- ساق عروس

 

نور دوست است.

تکثیر از طریق قلمه برگ یا پاجوش

بومی نواحی مکزیک

 


- کراسولا

 

بسیار مقاوم و با دوام

در صورت هرس مناسب به شکل بونسای زیبا در می اید.

بومی نواحی جنوبی آفریقا

تکثیر به وسیله قلمه  و کاشت بذر

نور دوست

 


- غوره ای

 

همیشه سبز و دارای ساقه های خزنده

آبیاری هفته ای در طول رشد گیاه

 

 

 

- آلوئه ورا


برگ های گوشتی و آبدار

استفاده دارویی برای زخم های پوستی

بومی شمال آفریقا

 


-کالانکوئه تومنتوسا یا گوش گربه ای یا پاندا

 

نور غیر مستقیم

دمای 15 تا 23 درجه سانتی گراد

 


- گاستریا 


رشد آرامی دارد.

بدون ساقه 

 


- سدوم مورگانیانوم


نور دوست 

مناسب هوای گرم

رشد طولی و مناسب برای گلدان های آویزان 

گل هایی به رنگ زرد یا قرمز

 


- آئونیوم


گرما را دوست ندارد 

دمای بالا گیاه را به حالت کمون می برد.

 


- سدوم بورتیو

 

برگ های سبز به رنگ آبی

مناسب مکان های روشن اما سایه

 


- فنستریا

 

آبیاری منظم

دارای گل های زرد و صورتی

دارای ساقه های گوشتی

 


نیازها و شرایط نگهداری ساکولنت ها
اشتباهی که عموم در مورد کاکتوس ها و ساکولنت ها می کنند این است که گیاه را بی آب رها می کنند. در جاییکه باید بدانید، نباید خاک انها را خشک نگهدارید. این گیاهان آب اضافی را در اندام های خود ذخیره می کنند تا در مواقع بی آبی از آن استفاده کنند. در فصل تابستان، ساکولنت ها به آبیاری بشتری نیاز دارند و در فصل زمستان آبیاری را یکبار در هفته انجام دهید. البته آبیاری بیش از حد نیز باعث می شود گیاه پوسیده شود و از بین برود. چرا که آب زیادی در اندام گیاه جمع میشود و در نهایت گیاه را نرم و رنگ پریده می کند و رنگ برگ ها را زرد و سفید می کند. پس اگر مشاهده کردید گیاه بیش از حد چاق شده به این منظور است که میزان آبیاری را کاهش دهید. واکنش ساکولنت ها به آبیاری فراوان برعکس گیاهان دیگر است که گیاه زرد و چروک می شود.

 


ساکولنت ها در هنگامی که خواب هستند به آب کمتری تیاز دارند. غالبا کاکتوس ها در بهار و تابستان رشد می کنند و معدودی از آنها در زمستان رشد می کنند.

آبیاری برای آلوئه ورا در پاییز شروع می شود و در فصل بهار و تابستان کمترمی شود.

در کل برای اینکه زمان آبیاری را بدانید با انگشت خود 5 سانت به داخل خاک فرو برید اگر خشک بود نیاز به آبیاری دارد. کم آبی ساکولنت ها قابل درمان است اما آبیاری بیش از حد خیر.

وقتی به گیاه آب دهید اجازه دهید آب از ته گلدان در ظرفش جمع بشود در این حالت اطمینان کسب خواهید کرد که به کل ریشه های گیاه به طور کاما آب رسیده و سپس آب آن ظرف را خالی کنید. زمان بعدی آبیاری به خاک گلدانتان ربط دارد که باید تقریبا خشک باشد

صبح ها در فصل گرما آب ولرم بر روی گیاه اسپری کنید.

خاک مناسب برای ساکولنت ها همانند خاک کاکتوس ها می باشد. مانند شن، خاک باغچه ارگانیک، پرلیت و کود ورمی و یا کمپوست هم اضافه نمایید. سطح اسیدی بودن خاک ساکولنت ها بیشتر است 

 

 

 

بیماری ها و آفات ساکولنت ها 

 

اگر ناگهان برگ های گیاه شما زرد شد و ریزش کرد دلیل آن کمبود نور است و یا تغییرات دمایی رخ داده است و یا آبیاری بیش از حد انجام داده اید.

پوسیدگی ریشه: قارچی به نام ریزوکتونیا و یا فوزاریوم باعث از بین رفتن ریشه ها ی ساکولنت ها می شود. اگر این پوسیدگی پیشرفته باشد دیگر کاری برای گیاه نمی شو انجام داد

لکه برگی ساکولنت ها: قارچی به نام آنتراکنوز، سرکوسپورا، سپتوریا و کولتوتریکوم درشرایط آبیاری بالا، شروع به رشد و فعالیت می کند که در این صورت لکه ایی قهوه ای بر روی سطح برگ ها ایجاد می شود 

کپک خاکستری ساکولنت ها: قارچی به نام بوتریس سینرا باعث ایجاد پوششی خاکستری رنگ بر روی قسمت های مختلف گیاه می شود.

شپشک آرد آلود که موجب ریزش برگ های ساکولنت ها می شود 

حلزون ها: برگ ها و ساقه های ساکولنت ها را سوراخ می کنند 

شته ها: شته ها با تولید عسلک باعث چسبندگی و زردی و ریزش برگ ها می شوند.

بیماری زنگ : باعث کوتاه شدن قد گیاه و لکه های زرد رنگ بر روی گیاه می شود.

 

 

 

 

 

 

تکثیر ساکولنت ها

 


کاشت بذر

 

برای این کار در ظرف مناسب، خاک بستر کشت که مخلوطی از پیت ماس و ماس هست را بریزید. البته خاک بستر را با قارچ کش ها ضد عفونی کنید. سپس بذر ها را در عمقی حدود دو برابر قطر بذر بکارید و بعد لایه نازکی  خاک بریزید. سعی کنید بذرها را زیاد آبیاری نکنید رطوبت گیاه نباید بیش از اندازه شود.  می توانید با اسپری، آب را بر روی خاک اسپری کنید و بعد از آن روی آن را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. نور هم نباید مستقیما بر روی بذرها بتابد.بعد از یک هفته تا یک ماه بذرها جوانه می زنند. بعد از این که گیاه نیم سانت رشد کرد به گلدان مجزا انتقال دهید.

 


قلمه برگ

 

در فصل بهار و تابستان از میان برگ های ساکولنت برگ های محکم را از انتهای جایی که به ساقه متصل است برش دهید و سپس برگ ها را بر روی خاک قرار دهید و روی آن را با اسپری آب پاشی کنید سپس قلمه ها را در نیم سایه و دمای معتدل قرار دهید. از تابش نور مستقیم به قلمه ها خودداری کنید. پس از حدود یک ماه قلمه ها ریشه می دهند و پس از گذشت 6 الی 7 هفته گیاه جدید بر روی قلمه های شما رشد خواهند کرد.بعد از آن گیاه جدید را از قلمه ها جدا کرده و در گلدان در نور بیشتر قرار دهید. در این حالت ساکولنت ها هر روز 6 تا 8 ساعت نور لازم دارند.

قلمه ساقه
برای این کار ساقه های بلند گیاه را انتخاب کنید و از انتها برش دهید سپس آنها را در آب قرار دهید تا ریشه بزنند پس از آن در گلدان بکارید.

پا جوش ها
می توانید پاجوش ها را از انتهای ساقه جدا کرده و در گلدانی از خاک ماسه ای بکارید سپس رشد می کنند.

پیوند زدن: برای این کار در فصل بهار و تابستان پیوندک را به طور افقی از انتهای ساقه جدا کنید و پایه را هم بطور افقی برش دهید سپس پیوندک را به آرامی بر روی پایه قرار داده و اندکی فشار وارد کنید تا بهم بچسبند.

 


منبع: https://cactushadi.com/%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%AF/%D8%B3%D8%A7%DA%A9%D9%88%D9%84%D9%86%D8%AA 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۴۲:۳۹ توسط:admin موضوع: نظرات (0)